2014-12-08

У Києві, 04 грудня 2014 року пройшов семінар, присвячений питанням регулювання видобутку нетрадиційного газу

Голова Держгеонадр України Дмитро Кащук 04 грудня 2014 року взяв участь у семінарі з регулювання видобутку нетрадиційного газу в Україні.

Захід організований Посольством Великої Британії в Україні та аналітичним центром «Діксі Груп» в рамках кампанії «Велика Британія в Україні» за підтримки компанії «Шелл» в Україні та Посольства Канади в Україні.

У ході семінару представлено досвід реформування дозвільних систем різних країн світу, зокрема Великобританії та Канади.

У своїй доповіді Голова Державної служби геології та надр України Дмитро Кащук ознайомив присутніх із нормотворчими ініціативами органу, спрямованими на реформування геологічної галузі та підвищення ефективності української дозвільної системи у сфері надрокористування. А також зазначив, що пріоритетними завданнями Держгеонадр України на сьогодні є створення чітких правил взаємодії з надрокористувачами, впровадження прозорих правил залучення інвестицій в геологічну галузь, а також забезпечення вільного доступу потенційних інвесторів до первинної геологічної інформації. Крім того, Дмитро Кащук висловив зацікавленість у набутті та застосуванні кращого європейського досвіду для реалізації регуляторних, науково-технічних і стратегічних завдань у сфері надрокористування.
Для учасників дискусія під час заходу та обговорення іноземного досвіду були не лише цікавими, а й корисними для удосконалення політики в цій сфері.