2014-12-12

У Держгеонадрах України обговорили перспективи збільшення видобутку вуглеводневих ресурсів

У Державній службі геології та надр України 11 грудня 2014 відбулась зустріч виконуючого обов’язки Голови Держгеонадр України Максима Карпіна з програмним менеджером Бюро глобальних енергетичних ресурсів Держдепартаменту США Скотом Грініпою та дипломатом Економічного відділу Посольства США в Україні Томасом Джонстоном. 

Учасники обговорили питання впровадження програм технічної допомоги США Україні, направлених на розробку та збільшення видобутку вуглеводневих ресурсів. Зокрема, обговорили питання проведення сейсмічних досліджень на території Західної України, інтерпретації даних, залучення інвестицій для впровадження спільних проектів, відцифрування геологічної інформації тощо.
 
У ході зустрічі сторони висловили спільну зацікавленість у пошуку нових нафтогазоносних ділянок, реабілітації розвіданих родовищ та виробленні оптимальної моделі для подальшої ефективної співпраці. Держгеонадра України завжди відкриті для конструктивного діалогу та співпраці, спрямованої на розвиток мінерально-сировинної бази України.