2016-03-25

Т.в.о. Голови Держгеонадр Микола Бояркін взяв участь в Українському газовому інвестиційному форумі - 2016

23 березня 2016 року у готелі InterContinental Kyiv відбувся Український газовий інвестиційний форум - 2016. У рамках заходу т.в.о. Голови Держгеонадр Микола Бояркін взяв участь у другій панельній дискусії щодо видобутку газу в Україні та ознайомив учасників форуму з основними напрямами, над якими працює Державна служба геології та надр України. Зокрема, це заходи спрямовані на відкриття ринку геологічної розвідки, переведення з паперових носіїв у цифровий вигляд та відкриття геологічної інформації.

Крім того, Микола Бояркін поінформував учасників форуму щодо основних вимог до розробки родовищ нафти і газу, запропонованих проектом Правил розробки нафтових і газових родовищ та про зміни внесені до постанов Кабінету Міністрів України № 615 та № 594, якими удосконалено порядок надання спеціальних дозволів на користування надрами та порядок проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Форум став першою найбільшою міжнародною платформою в Україні, що об’єднала учасників українського ринку та міжнародних інвесторів, зосередивши увагу на інвестиційних можливостях та потенціалі розвитку газового ринку нашої держави.