2020-06-18

Травневий видобуток «Укрнафти» знизився

За оперативними даними, у травні 2020 року ПАТ «Укрнафта» видобуло 128,9 тис. т нафти і конденсату і 96,7 млн м3 газу, що, відповідно, на 1,3% і 1,7% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Середньодобові показники видобутку вуглеводнів у травні склали 4,16 тис. т нафти і конденсату і 3,12 млн м3 газу, дещо знизившись у порівнянні з показниками минулого року. Компанії вдається підтримувати рівень видобутку в умовах обмежених інвестиційних ресурсів завдяки низці операцій на наявному фонді свердловин: переходу на нові продуктивні горизонти, оптимізації капітальних і поточних ремонтів перспективних свердловин, заміні критично зношеного обладнання.

Для забезпечення стабільності виробництва «Укрнафта» провела програму планових ремонтів на газопереробних заводах. Проведено профілактичні та ремонтні роботи систем охолодження води "холодного" циклу Долинського ГПЗ і Пасічнянського ГПЦ, а також встановлені фільтри-сепаратори для додаткового очищення скрапленого газу від механічних домішок, було здійснено переобладнання модифікації компресорів на компресорній станції Гнідинцівського ГПЗ.

Середньодобові показники видобутку  Травень 2020  Травень 2019  Рік до року, % 
Видобуток нафти і конденсату, тис. т  4,16  4,22  -1,42 
Видобуток газу, млн м3  3,12  3,17  -1,58 

«Скорочення видобутку в травні стало прогнозованим результатом на тлі скорочення капітальних витрат, а також хронічної нестачі інвестицій. Невирішені питання з податковим боргом і аукціонами з продажу нафти продовжують обмежувати можливості компанії інвестувати в розвиток бізнесу. Водночас ми докладемо великих зусиль для того, щоб зберегти видобуток на рівні минулого року», – відзначив заступник Голови Правління, Виконавчий Віце-Президент з питань видобутку та переробки Маврікій Калугін.