2020-02-07

Тарас Кузьмич здійснив робочий візит на ДП «Центрукргеологія»

Під час візиту на Черкащину керівник НАК «Надра України» ознайомився зі станом та планами розвитку дочірнього підприємства, відвідав виробничі потужності та вирішив низку поточних проблемних питань.

Під час обговорення стану справ на підприємстві, керівникам структурних підрозділів було поставлено ряд завдань, направлених на забезпечення постійною роботою буровиків та геологів.

Тарас Кузьмич також зустрівся із колективом ДП «Центрукргеологія» та обговорив ряд актуальних для них питань, зокрема, збереження робочих місць і шляхи пожвавлення бізнес-діяльності та покращення економічного стану підприємства.

— Впевнений, що спільними зусиллями ми надамо ДП «Центрукргеологія» новий поштовх для розвитку, — зазначив він.

Керівник дочірнього підприємства Сергій Левченко, зі свого боку розповів про результати роботи компанії у 2019 році та узгодив плани на поточний рік.

Так, спеціалісти дочірнього підприємства у 2019 році пробурили 10 свердловин (802 п.м.), 2 основних та 8 спостережних, на родовищі уранових руд для ТОВ «Атомні енергетичні системи України» та провели дослідно-фільтраційні роботи. Ці свердловини необхідні для вивчення гідрогеологічних умов на Сафонівському родовищі уранових руд.

Також, для визначення експлуатаційних запасів та продовження виробничого процесу із видобутку ільменіту, фахівці ДП «Центрукргеологія» пробурили 10 геологорозвідувальних свердловин (570 п.м.) на Бірзулівському родовищі ільменіту для ТОВ «Черкаська геологічна компанія».

На 2020 рік дочірнє підприємство «Центрукргеологія» вже має ряд замовлень на буріння та інші види геологорозвідувальної діяльності, а також заплановано виконання робіт відповідно до державного замовлення.

Довідково

ДП «Центрукргеологія» — дочірнє підприємство ПрАТ «НАК «Надра України», що може надавати послуги на весь комплекс геологорозвідувальних робіт з пошуків та розвідки стратегічних та гостродефіцитних видів мінеральної сировини: рудних родовищ золота, молібдену, рідкісних і рідкісно-земельних металів, титану, нікелю, олова, цирконію; нерудних родовищ: флюориту, вогнетривкої сировини, будівельних матеріалів, тощо; техногенних родовищ: хвостів-відходів гірничо-збагачувальних комбінатів; природних облицювальних матеріалів; прісних і мінеральних підземних вод та багато ін.