2020-03-04

Тарас Кузьмич представив можливості співпраці з НАК «Надра України» на Українському Інвестиційному Дні у Торонто

Голова правління НАК «Надра України» Тарас Кузьмич презентував можливості співпраці з НАК «Надра України» на «Українському Інвестиційному Дні» у Торонто, який відбувся в рамках Міжнародної енергетичної виставки PDAC – найбільшої світової події у галузі видобутку рудних корисних копалин. Зокрема, Тарас Кузьмич повідомив про плани з трансформації НАК «Надра України» та конкретні пропозиції для співпраці у сфері розробки родовищ корисних копалин.

Тарас Кузьмич закликав представників канадських та міжнародних видобувних компаній до партнерства з НАК Надра України: «Ми створимо умови співпраці взаємовигідні для обох сторін» – зазначив він. Окрім представлення цих потенційних інвестиційних проектів, Тарас Кузьмич  відзначив готовність НАК «Надра України», яка володіє величезним досвідом та місцевою експертизою, сприяти у виході іноземних компаній на видобувний ринок України.

Особливий наголос Тарас Кузьмич зробив на можливостях та напрямках співпраці з НАК «Надра України» у сфері спільної розробки родовищ, яка можлива на засадах Угод про розподіл продукції (УРП), контрактів зі збільшення видобутку (PEC) або угод про спільну діяльність (JAA).

Для спільної розробки родовищ Тарас Кузьмич запропонував такі можливості:

  • Можливість приєднатися до учасника УРП по Олеській ділянці надр.
  • Розробка Паромівського та Красноріченського родовищ титанового ільменіту. Спецдозволи перебувають у стані пролонгації.
  • Розробка нафтогазових родовищ у Чернівецькій області: Жадовської площі, Красноїльської площі, Сторожинецької площі. НАК «Надра України» є власником спецдозволів по цих ділянках.