Світлана Гринчук може замінити на посаді Руслана Стрільця

Новим міністром екології, можливо, стане Світлана Гринчук, яка з 05 вересня 2023 року є заступницею міністра енергетики.

Пані Гринчук у 2022 році працювала заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, де опікувалась ратифікацією та імплементацією Паризької кліматичної угоди та забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов'язань за Кіотським та Монреальським протоколами. Загалом має досвід роботи у сфері енергетики, зміни клімату та захисту довкілля в Уряді України (Секретаріат КМУ, Міндовкілля), міжнародних фінансових інституціях (Світовий банк), міжнародних проєктах технічної допомоги (GIZ, USAID) та участі в переговорах у рамках ООН, Енергетичного Співтовариства, OECD тощо.

С. Гринчук координувала роботу з питань зміни клімату, євроінтеграції, сталого розвитку, енергетичної ефективності та кліматичних фінансів. Працювала радником на громадських засадах Міністра фінансів України, Прем’єр-Міністра України.

З 2023 року і до призначення на посаду заступника Міністра енергетики України – директор Офісу підтримки реформ при Міненерго.

Має фінансово-економічну освіту Чернівецького торговельно-економічного інституту (Київський національний торговельно-економічний університет) та є кандидатом економічних наук.

Як ми повідомляли раніше, Руслан Стрілець написав заяву про звільнення з посади.