Уряд очікує низка відставок

03.09.2024 р написав заяву про відставку міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. Про це повідомив спікер Парламенту Руслан Стефанчук на своій офіційній сторінці у Фейсбук. 

Нагадаємо, що Руслан Стрілець у 2015-2019  був директором департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації. У 2019-2020 – заступник директора Департаменту з питань управління відходами, екологічної безпеки та переходу до кругової економіки в Міністерстві енергетики та захисту довкілля України. З 3 листопада 2021 року Стрільця призначили тимчасово виконуючий обов’язки Міністра захисту довкілля та природних ресурсів, а 14 квітня 2022 року він був призначений міністром. 

Також заяви на звільнення подали: 

  • Олександр Камишін, міністр з питань стратегічних галузей промисловості, 
  • Денис Малюська, міністр юстиції, 
  • Віталій Коваль, голова Фонду державного майна України,
  • Ольга Стефанішина, віце-прем’єр-міністр – міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції,
  • Ірина Верещук, віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України,
  • (оновлено 08:59) Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ.

Президент України В. Зеленський у традиційному вечірньому зверненні відзначив, що розраховує "на дещо іншу вагу окремих напрямків української зовнішньої та внутрішньої політики", і що"…наші державні інституції мають бути налаштовані так, щоб Україна досягла всіх результатів, які нам потрібні, – усім нам. Для цього ми маємо посилити деякі напрямки в уряді, і підготовлені кадрові рішення. Також будуть зміни в Офісі", – заявив він.

Наразі заяви про відставки будуть розглянуті на одному з найближчих пленарних засідань.