2016-04-20

США підтримують прозору екологічну політику та готові надавати технічну допомогу

19 квітня, у Міністерстві екології та природних ресурсів відбулася зустріч Міністра з представниками посольства США в Україні. На зустрічі були присутні радник з економічних питань Вільям Лейтінен, керівник політичного відділу посольства Грегор Флегер, економічний аналітик посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Джефрі Страка  та координатор американської допомоги в Україні посольства США ДжоАнна Вагнер. Дипломати привітали Остапа Семерака з призначенням на посаду, Міністр підтвердив  відданість курсу реформ та наближання до світових стандартів у екологічній політиці.

В ході зустрічі сторони обговорили важливість співпраці в питанні впровадження стандартів прозорості та відкритості державної політики, зокрема, створення електронного екологічного врегулювання. Остап Семерак запевнив, що найближчим часом Міністерство представить концепцію швидкого впровадження електронних сервісів екологічної галузі. 

Окремо піднімалося питання врегулювання видобутку бурштину. Сторони дійшли згоди необхідності термінового законодавчого врегулювання ситуації, а також створення інвестиційно привабливих умов для надрокористування в Україні.  

Також дипломати зацікавились реформуванням Чорнобильської зони відчуження та висловили готовність надати технічну допомогу щодо поводження з ядерними відходами.