2020-10-11

СП ПГНК допомагає Новосанжарській лікарні у боротьбі з Covid-19

Як повідомили у прес-службі СП «Полтавська газонафтова компанія», Новосанжарська районна державна адміністрація Полтавської області звернулася з проханням про допомогу до СП ПГНК для придбання експрес-тестів, кисневих балонів та захисних одноразових медичних масок, халатів та рукавичок для персоналу лікарні. Компанія, відгукнувшись на запит,  виділила необхідну суму та передає лікарні для закупівлі необхідних матеріалів та обладнання. 

«Бізнес повинен бути соціально-відповідальним та сприяти у боротьбі з пандемією. Компанія розуміє необхідність підтримки медичних закладів, адже у цьому секторі високе недофінансування з боку держави. Крім цього, у даному регіоні видобувну діяльність проводить СП ПГНК, тут знаходиться наш промисел та живуть наші співробітники», - прокоментував Генеральний директор СП ПГНК Віктор Гладун.

Усього за 2020 рік СП ПГНК надала 4,5 млн гривень безповоротної соціальної допомоги на боротьбу з пандемією.

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, що було створене у 1994 році. СП ПГНК є одним з лідерів серед недержавних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та підготовка нафти та газу. У 2019 році компанія стала першою серед видобувних підприємств України за темпом приросту видобутку вуглеводнів, збільшивши об’єм видобутку газу на 55%. 

СП ПГНК є 100% дочірнім підприємством JKX Oil & Gas plc, акції якої розміщуються на Лондонській фондовій біржі з 1995 року.