2018-02-22

Снаббінгова установка ТОВ «КУБ-ГАЗ» завершила операції у Полтавській області

Капітальний ремонт свердловин за технологією снаббінгу канадська установка Snubbertech SIL-190-4 закінчила виконувати у Полтавській області. Про це НафтоРинку повідомили в компанії, не уточнивши замовника робіт.

Установка вантажопідйомністю 86 тон та робочим тиском 35 МПа (5000 PSI) працює в Україні вже 7 років, за її допомогою було проведено капітальний ремонт п'ятнадцяти свердловин Ольгівського та Макіївського родовищ ТОВ «КУБ-ГАЗ». З 2017 року установка Snubbertech SIL-190-4 виконує роботи для сторонніх видобувних компаній, зокрема були виконані роботи по заміні НКТ (діам.73мм) під тиском на  двох глибоких свердловинах (глибше 5000м).

 Довідка НафтоРинку:

Технологія снаббінгу використовується для операцій з ремонту свердловин по спускопідйому труб під тиском без глушіння свердловин. Основні переваги технології використання снаббінгової установки є ремонт свердловин без зниження фільтраційних характеристик привибійної зони та продуктивного пласта в цілому; можливість проведення ремонту свердловини без зменшення добового дебіту (робота свердловини по затрубному простору); ремонт та інтенсифікація свердловин без глушіння; швидке освоєння свердловини після ГРП; підготовка свердловини без глушіння до одночасно-роздільної експлуатації двох горизонтів; економія часу і фінансових витрат.

Вперше технологія снаббінгу була застосована в Канаді, звідки протягом останнього десятиліття найбільше розповсюдилася до США та ОАЕ, де зараз сконцентрована найбільша у світі кількість снаббінгових установок. У Європі також використовують снаббінгові установки, але в меншій кількості. В Україні працює одна установка, яка належить ТОВ «КУБ-ГАЗ», інші, які пропонуються на вітчизняному, сервісному ринку знаходяться поза межею України.