2020-11-03

Smart Energy запроваджує електронний підпис

Пресслужба компанії Smart Energy повідомляє, що з 2 листопада група компаній Smart Energy розпочинає використання електронного цифрового підпису (ЕЦП) у рамках електронного документообігу. Це дозволить підприємствам групи вести двосторонній документообіг з партнерами та підрядниками виключно в цифровому форматі, без залучення паперових носіїв.

Впровадження ЕЦП у Smart Energy дасть можливість компаніям групи візувати частину документів кваліфікованим цифровим підписом замість підписання їх фізичною особою та накладання печатки. Серед таких документів – договори або рамкові договори, додаткові угоди та акти виконаних робіт (наданих послуг). Застосування ЕЦП для інших видів документів стане доступним на наступних етапах розвитку цього інструменту в Smart Energy.

«ЕЦП – це зручний інструмент візування документів, який має юридичну силу фізичного підпису та печатки і дає змогу вести електронний документообіг між компаніями, без використання паперових носіїв інформації. Окрім зрозумілої переваги прискорення та спрощення документарних процедур, він пропонує надійність захисту інформації та додаткову економію. А в умовах карантинних обмежень ЕЦП набуває нової ваги, дозволяючи фахівцям, які мають справу з документообігом, абсолютно всі операції (узгодження документа, візування, відправку) робити в електронному форматі, не полишаючи своє нинішнє робоче місце», - коментує Владислав Дмітрієв, ІТ-Директор групи компаній Smart Energy.

Запуск ЕЦП – це ще один крок групи компаній Smart Energy на шляху автоматизації її внутрішніх процесів. Він дозволяє максимально спростити документарні процедури між бізнесами, водночас зберігши за документами юридичну силу. Єдина необхідна умова функціонування інструменту – наявність у партнера чи компанії-контрагента ЕЦП та готовність працювати через платформу Document.Online, яку група обрала для свого документообігу. Адже, поки в Україні відсутній роумінг в електронному документообізі, організація електронного обміну документами в різних системах неможлива.