2014-07-11

Розвиток міжнародного співробітництва – один із пріоритетних напрямів діяльності Держгеонадр України

09 липня 2014 року відбулась зустріч представників Державної служби геології та надр України з директором програм Бюро енергетичних ресурсів Держдепартаменту США Полом Хупером та дипломатом економічного відділу Посольства США в Україні Джоном Бушем.

Під час зустрічі було обговорено перспективні напрями двостороннього співробітництва. Пол Хупер висловив зацікавленість у розширенні контактів, зазначивши, що реалізація спільних проектів посилить роботу міжгалузевих механізмів та сприятиме розвитку геологічного вивчення надр та інтенсифікації видобутку вуглеводнів з розвіданих родовищ в Україні.

Голова Держгеонадр України Дмитро Кащук розповів про перспективи розвитку мінерально-сировинної бази України, потенціал провідних підприємств та організацій геологічної галузі.
Окрема увага під час зустрічі була приділена питанням енергетичної незалежності нашої країни. Учасники розглянули основні складові взаємодії Держгеонадр України та американських компаній, спрямованої на забезпечення української економіки енергоресурсами власного видобутку.

У зустрічі також взяли участь представники Національної акціонерної компанії «Надра України», Державного геофізичного підприємства «Укргеофізика», Державної комісії України по запасах корисних копалин, які розповіли про стан проведення пошукових та розвідувальних робіт у різних регіонах країни.

Голова Держгеонадр України висловив зацікавлення у поглибленні двосторонніх відносин та започаткуванні спільних проектів, направлених на відновлення робочого стану деяких газових свердловин та проведення сейсмічних досліджень, що в перспективі сприятиме нарощуванню обсягів видобутку вуглеводнів.

За результатами засідання домовлено найближчим часом провести зустріч фахівців Держгеонадр України та керівників провідних підприємств української геологічної галузі з експертами Геологічної служби США, з метою обміну досвідом.