2012-12-21

Робоча нарада представників геологічних служб України та Німеччини

12-13 грудня 2012 року в м. Ганновер, Німеччина відбулась робоча зустріч представників Державної служби геології та надр України та Геологічної служби Німеччини (далі - ГСН).

Метою візиту до Німеччини було налагодження подальшого співробітництва між геологічними службами України та Німеччини в області геологічного вивчення і використання надр.

На зустрічі українською стороною для співробітників ГСН було представлено доповіді на тему «Стан мінерально-сировинної бази України» у штаб-квартирі ГСН (м. Ганновер) та у її підрозділі «Німецька агенція з питань корисних копалин» (м. Берлін).

У ході попереднього опрацювання матеріалів Інтернет-сайту ГСН та наступного обговорення представлених доповідей сторонами визначені наступні напрями:

1. Загальна оцінка вартості корисних копалин, які містяться у надрах України.
2. Створення «Путівника інвестора у сфері мінеральних ресурсів України».
3. Підготовка угоди або меморандуму «Партнерство у мінерально-сировинній області між Україною та Німеччиною» на рівні урядів України та ФРН.

Крім того, варто зазначити, що велику зацікавленість у німецьких колег нині викликають здобутки України за напрямом сланцевого газу.

Державна служба геології та надр України