2022-02-16

Rio Tinto погодила план захисту спадщини для нового проєкту з видобутку залізної руди

Австралійська компанія Rio Tinto заявила, що погодила план захисту спадщини з групою корінних народів для проєкту в Західній Австралії, оскільки сподівається уникнути повторення негативної реакції, з якою вона зіткнулася за знищення притулку у священній ущелині Джуукан.

У заяві компанії йдеться, що угода з Корпорацією аборигенів Yinhawangka (YAC) забезпечить новий спільно розроблений план управління захистом цінностей соціальної та культурної спадщини у розвитку Ріо розвитку залізорудного проєкту Western Range в регіоні Пілбара.

Ця співпраця дозволить спроєктувати шахти так, щоб зменшити вплив на соціальну та культурну спадщину. За словами компанії, рішення з екологічних питань та планування видобутку прийматимуться спільно з жителями Yinhawangka.

Оголошення відбулося за масовим обуренням громадськості та інвесторів після руйнування Ріо-де-Жанейро 46 000-річного кам'яного притулку в ущелині Джуукан у Західній Австралії для шахти з видобутку залізняку. Цей шум призвів до відходу вищих керівників, включаючи колишнього головного виконавчого директора Жана-Себастьяна Жака та голову Саймона Томпсона.