2021-03-09

Продаж газифікованих автомобілів у Франції виріс на 716 %

За даними France Gaz Liquides (раніше Comité Français du Butane et du Propane - CFBP), в минулому році в країні було зареєстровано понад 16 587 нових автомобілів, що працюють на зрідженому вуглецевому газі (ЗВГ). У 2019 році показник склав 2 032 од. Таким чином, річне зростання склало 716 %, передає Enkorr. 

Відзначається, що у Франції ЗВГ доступний на більш ніж 1 650 заправних станціях.

Поновлення інтересу з боку французьких водіїв можна пояснити декількома факторами. Перш за все, це розширення пропозиції на ринку в основному від виробника Dacia, який продає всі свої моделі у двопаливних версіях на бензині / зрідженому газі за дуже привабливими цінами. По-друге, це низька ціна на зріджений нафтовий газ, яка дозволяє скоротити витрати на паливо майже на 30 % в порівнянні з бензином. Нарешті, при конверсії бензинових автомобілів на двопаливні їх власники отримують додатковий бонус.

France Gaz Liquides також повідомила, що за останні 10 років продаж газифікованих автомобілів на європейському ринку зріс на 30 %. За оцінками аналітиків FGL, в Європейському Союзі в обігу перебуває 8 млн автомобілів, що працюють на зрідженому нафтовому газі. Серед лідерів ринку - Італія, де в минулому році було зареєстровані 93 464 ЗВГ-автомобіля.