2015-07-06

Про судові справи щодо визнання права власності НАК "Надра України"

22.06.2015 р. та 02.07.2015 р. господарським судом м. Києва були винесені рішення, якими відмовлено у задоволенні двох позовних заяв про визнання права власності Компанії на частки у спільній діяльності на Сахалінському родовищі, поданих Заступником прокурора м. Києва в інтересах Національної акціонерної компанії «Надра України» до ТОВ «Голден Деррік» та інших учасників договорів про спільну діяльність.

 Дані рішення були фактично прийняті на користь ТОВ «Голден Деррік» та порушують інтереси Національної акціонерної компанії «Надра України», оскільки, блокують подальшу участь Компанії на Сахалінському родовищі.

 При цьому, судовими рішеннями, які набрали законної сили, що були винесені судами раніше на користь Компанії були розірвані договори купівлі-продажу часток у спільній діяльності за позовами Компанії до ТОВ «Голден Деррік».

 У зв'язку з чим, Національною акціонерною компанією «Надра України» будуть вжиті необхідні заходи відносно подальшого оскарження вищевказаних рішень господарського суду м. Києва з метою захисту законних прав та інтересів Компанії.