2017-01-26

Про стандарт ІПВГ говорили студенти і науковці у Дрогобичі

25 січня 2017 року у Державному вищому навчальному закладі “Дрогобицький коледж нафти і газу” відбувся семінар “Роль Ініціативи прозорості видобувних галузей у реформуванні енергетичної галузі України. Прозорість, як інструмент подолання корупції в галузі та створення нових можливостей розвитку місцевих громад”.

Захід проводився Асоціацією “ЕнергоТранспарентність” за підтримки Національного секретаріату ІПВГ в Україні та Агенції США з міжнародного розвитку (USAID), в рамках проекту “Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження” у частині надання допомоги в реалізації компоненту “Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні”.

Дрогобицький коледж нафти і газу вже більше 70 років готує спеціалістів найвищої якості для нафтогазової промисловості. Нині у коледжі навчається понад 1600 студентів, працює 99 висококваліфікованих викладачів. Як зазначив директор коледжу – кандидат технічних наук, доцент Мирон Баб’як – навчальний заклад динамічно розвивається. В останні роки коледж готує спеціалістів і для білоруської, азербайджанської нафтогазової галузі, розвивається співпраці з профільними ВНЗ Одеси та Івано-Франківська.

За словами заступника директора з навчальної роботи – кандидата технічних наук, доцента Василя Болонного, – випускники навчального закладу завдяки своєму професіоналізму стали керівниками структур нафтогазової промисловості України й зарубіжжя, докторами та кандидатами наук, політиками.

Так, випускниками Дрогобицького коледжу нафти і газу є професор, академік Роман Яремійчук та екс-мер Львова, заслужений працівник нафтогазової галузі Любомир Буняк, та багато інших видатних людей.

В рамках проведеного семінару, більше 80 учасників заходу (студенти, викладачі) отримали інформацію про хід імплементації стандарту ІПВГ на Львівщині та в інших видобувних регіонах Центральної й Східної України, про місце й роль ІПВГ в реформуванні енергетичної галузі України, сприянні зростанню її інвестиційного потенціалу та соціальної відповідальності підприємств галузі перед сільськими громадами, на території яких здійснюється видобуток вуглеводнів.