2014-04-16

Представники Держгеонадр України взяли участь у семінарі «Регулювання видобутку нетрадиційного газу в Україні»

Голова Держгеонадр України Роман Сторожев та інші представники органу взяли участь у семінарі на тему: «Регулювання видобутку нетрадиційного газу в Україні», організованому 15 квітня 2014 року в місті Києві Посольством Великої Британії в Україні.

У заході взяли участь Посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт,  Міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Вадим Улида, а також фахівці і науковці у сфері видобутку газу з нетрадиційних джерел. 

Представники органів влади України та іноземних компаній оцінили існуючий стан регулювання видобутку нетрадиційного газу, а також обговорили плани щодо подальших кроків, що мають бути зроблені для створення сприятливих умов діяльності видобувних компаній.

Учасники ознайомились з досвідом регулювання видобутку нетрадиційного газу і механізмом роботи дозвільної системи та регулювання у США, українською законодавчою базою у сфері надрокористування та її застосуванням на практиці.

Державна служба геології та надр України