2016-02-16

Постачання газу до низки споживачів Магдалинівського району Дніпропетровської області буде налагоджено за альтернативною схемою

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України узгодило з Державною службою геології та надр України відтермінування на 10 днів рішення щодо зупинки ліцензій на користування низкою родовищ компанії «Укрнафта».

10-ти денний період дозволить газовикам побудувати перемичку для забезпечення постачання з іншого джерела, відповідні роботи вже розпочато.

«Господарські та побутові суперечки не повинні відбиватися на споживачах газу. Держава і справді має можливість більш жорстко вимагати сплату податкових та рентних платежів, але це не повинно відбиватися на якості постачання послуг до споживачів – зауважив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Міністр нагадав, що питання надання спецдозволів на користування надрами для видобування вуглеводнів має бути передано до Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Відповідне рішення зафіксоване у минулорічному рішенні Ради Національної безпеки та оборони України.
«Передання ліцензій до відання Міненерговугілля дозволить уникнути таких ситуацій в майбутньому, адже тут є фахівці які можуть прораховувати наслідки схожих дій та переконатися в стабільності постачання споживачів. Окрім того, саме міністерство несе відповідальність за енергетичну безпеку країни зокрема збільшення видобутку газу та нафти – заявив Володимир Демчишин.