2020-12-01

Пошуки нафтових і газових родовищ у Калмикії закінчать до квітня 2021 року

Геологічна розвідка родовищ газу і нафти в Калмикії повинна завершитися до квітня 2021 року. На сьогоднішній день учасники експедиції вже виконали половину із запланованих робіт, сповіщають ANGI. 

Раніше повідомлялося, що на Хаптагайській ділянці Калмикії вперше після майже 30-річної перерви поновилися геологічні роботи з вивчення надр. Проєкт називається "Комплексні геолого-геофізичні роботи на Хаптагайській ділянці нерозподіленого фонду надр з метою обґрунтування пріоритетних напрямків ГРР на нафту і газ в надсольових відкладеннях". 

"Геологи, задіяні в масштабному проєкті з пошуків родовищ нафти і газу на Хаптагайській ділянці в Калмикії, планують виконати сейсморозвідувальні роботи в обсязі 1 тис. погонних км і таким же об'ємом - електророзвідувальні дослідження. Наразі виконано понад 50 % від загального обсягу робіт. Орієнтовні терміни завершення робіт із сейсморозвідування - лютий 2021 року, з електророзвідування - березень 2021 року", - сказали ТАСС в Мінприроди.

Через складні погодні умови - сильні вітри, що створюють перешкоди для запису даних, виконання робіт сповільнилося, але повної зупинки не відбувається, і учасники масштабного проєкту розраховують вкластися в заплановані терміни.