2015-05-29

Порошенко увів в дію рішення РНБО щодо забезпечення споживачів енергоносіями

Указом Президента України Петра Порошенка від 28 травня 2015 року № 298/2015 в дію введено Рішення РНБО від 6 травня 2015 року "Про стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 листопада 2014 року "Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року” та додаткові заходи для гарантованого забезпечення вітчизняних споживачів енергоносіями”.

Згідно з документом, Кабінету Міністрів, зокрема, доручено невідкладно опрацювати питання щодо розроблення методики з визначення рентної плати за користування надрами для видобування вугілля, нафти та природного газу з урахуванням геологічних особливостей їх видобування. Також Кабмін повинен внести на розгляд Верховної Ради України відповідний законопроект щодо внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення визначення рентної плати за користування надрами для видобування вугілля, нафти та природного газу з урахуванням геологічних особливостей їх видобування.

Міністерству енергетики та вугільної промисловості України доручено невідкладно опрацювати в установленому порядку питання щодо передачі функцій з надання спеціальних дозволів на користування надрами для видобування вуглеводнів Міністерству енергетики та вугільної промисловості України. Також відомство повинне упродовж місяця опрацювати питання щодо механізмів стимулювання розвитку видобування та переробки бурого вугілля та торфу.