2015-05-22

Підписано заключний документ з Міжнародної Енергетичної Хартії

21 травня 2015 року Міністр Володимир Демчишин від імені України підписав заключний документ Міжнародної конференції (Гаага ІІ) з Міжнародної Енергетичної Хартії.

Попередній Договір, так звана Європейська Енергетична Хартія, потребував ґрунтовної модернізації через зміну загальної ситуації в світовій енергетиці. Постала потреба оновити зазначений Договір відповідно до сучасних викликів та потреб енергетичного ринку.

Головним завданням для країн-підписантів (а їх близько 70) є забезпечення енергетичної безпеки та сталого, прогнозованого розвитку з метою задоволення зростаючого попиту на енергетику у світі. Також Міжнародна Енергетична Хартія розширює географію своєї дії.

Приєднання України до Міжнародної Енергетичної Хартії є стратегічною метою. Це дозволяє нам заручитися підтримкою країн, що розділяють такі ж принципи дії в енергетичній сфері та готові спільно протистояти теперішнім та майбутнім викликам світової енергетики.

Цей документ не несе зобов’язуючого характеру, але підкреслює спільні для всіх підписантів прагнення забезпечити енергетичну безпеку у світі, в тому числі і в Україні.
 .