2021-07-02

Першим заступником Голови Держгеонадр призначили Володимира Бучка

Кабінет Міністрів України призначив Володимира Бучка Першим заступником Голови Державної служби геології та надр України. Кадрове рішення Уряд ухвалив 9 червня 2021 року. Відповідно до розпорядження Голова Служби Роман Опімах підписав наказ, згідно з яким Володимир Анатолійович розпочав виконувати обов’язки на посаді з 15 червня 2021 року.

На управлінця також покладені завдання щодо координації роботи Держгеонадр з міжнародного співробітництва та євроінтеграції, модернізації та актуалізації галузевого законодавства, а також з реорганізації геологічних підприємств.

«В останні десятиліття державні геологічні підприємства прийшли в занедбаний стан через недофінансування галузі. Існуюча структура управління суттєво залежить від субвенцій з держбюджету. В мене, як у керівника, на меті є оптимізація галузі – створення самоокупних підприємств, а також забезпечення їх стабільного фінансування для стратегічно важливих робіт, – повідомив Володимир Бучко. – Країна зміцнюється – реформи тривають».

Бучко Володимир Анатолійович має досвід роботи в органах державної влади понад 15 років.На посаду Першого заступника Голови Державної служби геології та надр України обраний за результатами відкритого конкурсу, що  відбувся у травні 2021 року.