2017-05-29

ПАТ «Укргазвидобування» та ТОВ «Спецмехсервіс» уклали угоду щодо послуг з буріння

Укргазвидобування та полтавська компанія «Спецмехсервіс» уклали договір на 397 млн 422 тис. гривень, яким передбачено виконання робіт з буріння шести свердловин за добовою ставкою.
Процес закупівлі послуг було здійснено через систему Prozorro, де УГВ запропонувало 15 лотів на допоміжні послуги щодо видобутку нафти та природного газу (роботи з буріння зовнішнім буровим підрядником (аутсорсинг)).

Роботи розпочнуть з буріння свердловини №77 на Західно-Соснівському родовищі. Її проектна глибина становить 3 790 м. Початок буріння заплановано на серпень поточного року.

«Щоб виконати цьогорічні плани зі збільшення обсягів буріння та забезпечити реалізацію програми «20/20», УГВ використовує не тільки потужності власного бурового підрозділу Укрбургаз, але й активно залучає зовнішніх підрядників. Компанія «Спецмехсервіс» – вітчизняне підприємство, яке має значний досвід щодо реалізації проектів з буріння свердловин на українському ринку для приватних компаній. Підписанням цього договору УГВ демонструє свою готовність до співпраці з українськими компаніями, досвід, обладнання та виробничі потужності яких відповідають вимогам Товариства та забезпечують якісне та вчасне виконання запланованих бурових робіт. Контрактуючи українського бурового підрядника з якісним буровим обладнанням, УГВ інвестує в розвиток української нафтогазової галузі загалом та Полтавської області зокрема», – зазначив Юрій Нагорняк, заступник директора виконавчого з видобутку ПАТ «Укргазвидобування».

Нагадаємо, що Полтавська обласна рада вкотре не погодила надання низки спецдозволів на користування надрами, що позбавляє Полтавщину можливості значно збільшити інвестиції та податкові відрахування до місцевого бюджету.