2017-02-14

ПАТ «Укргазвидобування» планує вийти на чорноморський шельф

На початку року ПАТ «Укргазвидобування» подало до Державної служби геології та надр України пакети документів із заявами на отримання спецдозволів на користування надрами на 23 нових ділянках, серед яких 4 – на шельфі Чорного моря.

Наявність спецдозволів на користування надрами дозволяє легітимно проводити пошук та розвідку на чорноморському шельфі, нарощувати видобуток, наближаючи головну ціль стратегії «20/20», якою керується УГВ – повну енергонезалежність України. Також збільшення видобутку, в тому числі на шельфі Чорного моря, допоможе в створенні нових робочих місць та збільшенні надходжень від ПАТ «Укргазвидобування» до бюджетів усіх рівнів. Вести роботи на ділянках, розташованих на шельфі, УГВ планує, залучивши інвестиції.

«Одне з наших головних завдань – максимально скоротити час між отриманням від Державної служби геології та надр України ліцензії на користування надрами та початком промислового видобутку, – зазначає Мирон Фірман, директор з питань геології ПАТ «Укргазвидобування». – Ми маємо намір зробити це за два-три роки, хоча за законом можемо витратити до п’яти-десяти. Вкластися в стислі терміни ми плануємо завдяки нашому прогресивному менеджменту, інноваційним підходам, які є в УГВ, професіоналізму наших робітників та інвестиціям. Таким чином, ми хочемо прискорити отримання Україною нових об’ємів власного природного газу».

Взагалі, зараз на розгляді у Державній службі геології та надр України знаходяться пакети документів для отримання спецдозволів на користування надрами по 37 нових ділянках. Загальна площа цих ділянок, розташованих у межах Полтавської, Волинської, Харківської, Львівської, Дніпропетровської областей України та шельфу Чорного моря, становить 13 тис. 965 км2, з яких в межах шельфу – 3 тис. 682 км2.