2016-04-07

ПАТ «Укргазвидобування» cтала членом Асоціації газовидобувних компаній України

Лідер української газовидобувної галузі – ПАТ «Укргазвидобування» виступила одним із ініціаторів створення найбільшої в країні професійної спільноти газовидобувачів, Асоціації газовидобувних компаній України (АГКУ). Це професійне об’єднання створене для забезпечення енергетичної незалежності України за рахунок збільшення внутрішнього видобутку газу, створення сприятливого інвестиційного клімату та впровадження кращих міжнародних практик. Асоціація націлена на  активну співпрацю зі всіма гілками української влади з метою покращення бізнес-середовища та створення сучасної, високотехнологічної, інвестиційно-привабливої, прозорої і соціально відповідальної галузі.

Проведення податкової реформи в галузі з метою підвищення її інвестиційної привабливості, розвиток сучасного і прозорого законодавства в частині регулювання газової промисловості, розробка та реалізація експертних програм, спрямованих на підтримку і розвиток газодобувного ринку України, стимулювання інноваційної діяльності, впровадження нових ідей, ініціатив, технологій в газодобувній промисловості України – основні питання, без вирішення яких не досягти енергетичної незалежності країни. Саме вони стали пріоритетним завданням для Асоціації на найближчий термін.

 Також, члени Асоціації будуть мати змогу постійно обмінюватись досвідом, брати участь у спільних  навчальних заходах з метою підвищення кваліфікації фахівців газодобувної сфери,  розширювати соціальне партнерство з регіонами газовидобутку.
Як зазначив Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко: «Наша Компанія має досить амбітну мету, видобуток 20 млрд м3 газу в 2020 році.  Це цілком реально, але неможливо без впровадження реформ, без поліпшення  інвестиційного клімату, без використання новітніх технологій, залучення фахівців з міжнародним досвідом. Сподіваюсь, що створена Асоціація допоможе в вирішенні багатьох нагальних питань в газовидобувній галузі та буде сприяти досягненню енергонезалежності країни».
 
Довідка:
Асоціація газовидобувних компаній України (АГКУ) – об’єднання семи найбільших компаній у сфері видобутку природного газу: «Укргазвидобування», ДТЕК Нафтогаз, Burisma, Geo Alliance Group, Smart Energy, КУБ-Газ і Полтавська газонафтова компанія. Сумарно ці компанії видобувають 88% українського природного газу.