2015-10-27

ТОВ «Надра Юзівська» оголосить конкурс на залучення інвестора у проекті на Юзівській ділянці надр

ПАТ «Національна акціонерна компанія «Надра України» взяло участь у Зборах учасників ТОВ «Надра Юзівська», на яких було прийнято рішення провести конкурс на залучення інвестора для реалізації Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська (УРП). Порядок проведення та умови конкурсу були погоджені Міжвідомчою комісією з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції на засіданні 12 жовтня 2015 року.

Прийняте рішення щодо залучення нового інвестора дозволить ефективно продовжувати реалізацію проекту з розвідки та видобутку вуглеводнів на Юзівській ділянці надр, який допоможе Україні збільшити видобуток власних енергоресурсів та сприятливо позначиться на економічному розвиту України. Місцеві знання та досвід разом з фінансовими можливостями і технологіями нового інвестора дозволять реалізувати потенціал Юзівського проекту.

В найближчий час також планується вихід ТОВ «СПК-Геосервіс» зі складу учасників ТОВ «Надра Юзівська». Таким чином, Національна акціонерна компанія «Надра України» буде єдиним учасником ТОВ «Надра Юзівська» – інвестора Юзівської УРП.

Коротко про УРП Юзівська

24 січня 2013 року між Державою Україна, компанією «Шелл» та ТОВ «Надра Юзівська» було підписано угоду про розподіл продукції на пошук, розвідку і видобуток вуглеводнів на Юзівській ділянці надр. Юзівська ділянка надр знаходиться в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території двох областей: Донецької і Харківської. Розмір ділянки складає 7886 км². У зв’язку із ситуацією на Сході України у липні 2014 року компанія «Шелл» оголосила про настання форс-мажору в рамках УРП. Внаслідок змін обставин у реалізації проекту компанія Шелл почала обговорення зі сторонами УРП про вихід з УРП відповідно до передбачених угодою умов.