2018-09-20

Олена Павленко долучилась до обговорення реформи видобутку

Президент аналітичного центру DiXi Group Олена Павленко взяла участь у зустрічі із головним науковим співробітником Центру стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні Едвардом Чоу.

Зустріч відбулася в офісі Асоціації газовидобувних компаній України. Розмова стосувалась покращення інвестиційної привабливості України та залучення міжнародних гравців у галузь. Зокрема, Едвард Чоу акцентував увагу на тому, що геологічна інформація має бути доступною для будь-кого, а також відзначив роль приватних компаній у розвитку газовидобувної індустрії.

Крім того говорили й про реформу видобувного сектору.

«В реформі видобувного сектору дуже важливо мати комплексний підхід. З одного боку має бути посилена прозорість роботи на всіх етапах: починаючи з відкриття геологічної інформації і закінчуючи видачею ліцензій та дозволів. З іншого боку має підвищуватися спроможність як органів влади, так і громад вести діалог з компаніями, спільно планувати розвиток регіону та використовувати кошти від видобувної галузі на довгострокові цілі», - поділилася своїм баченням реформ у видобувному секторі Олена Павленко.