2018-12-17

Олег Кирилюк та Ярослав Климович провели зустріч із представниками американського бізнесу

Американські VALKOR (м. Х’юстон, Техас) та Petrotech вже понад 11 років присутні в Україні та здійснюють свою діяльність щодо видобування вуглеводнів у співпраці з українськими компаніями.

12 грудня 2018 року т.в.о. Голови Держгеонадр Олег Кирилюк та Голови правління НАК «Надра України» Ярослав Климович провели робочу зустріч з керівниками згаданих американських компаній, що працюють у сфері нафтогазовидобуваної промисловості.

VALKOR та Petrotech висловили зацікавленість у продовженні своєї роботи на українському ринку. Крім того, відзначили значний потенціал та практичні можливості для нарощування власного видобутку газу та нафти в Україні та висловили підтримку з боку уряду США щодо укріплення енергетичної незалежності України.

Очільник Держгеонадр Олег Кирилюк в ході зустрічі поінформував представників американського бізнесу щодо потенціалу України у видобувній галузі та висловив підтримку намірам американських інвесторів щодо участі в аукціонах з продажу спецдозволів на користування надрами, а також готовність до відкритого діалогу. А Ярослав Климович презентував діяльність та здобутки у геологорозвідувальній сфері НАК «Надра України» та поспілкувався з американською стороною щодо перспектив можливої співпраці.