2017-05-11

Оголошено конкурс студентських матеріалів “Результати впровадження ІПВГ в Україні та раціональне управління природними ресурсами”

До участі у Конкурсі запрошуються студенти вищих навчальних закладів (університетів, інститутів, академій) та спеціальних навчальних закладів (коледжів, технікумів, училищ, ліцеїв).

Для участі у ​К​онкурсі необхідно підготувати матеріали досліджень, оформлені відповідно до вимог, зазначених у Додатку 1 Положення про Конкурс, заповнити бланк заявки (Додаток 2) та надіслати їх на електронну адресу [email protected] до 07 червня 2017 року включно.

На Конкурс приймаються матеріали за наступними темами:
- Основні принципи і вимоги міжнародного стандарту Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ);
- Процес та результати впровадження ІПВГ в Україні та світі;
- Вплив процесу імплементації ІПВГ на розвиток видобувних регіонів України; -
Дослідження процедури впровадження системи моніторингу фінансових потоків енергетичної галузі;
- Моніторинг бюджетних процесів, пов’язаних з платежами від видобувних компаній в Україні;
- Проекти та ініціативи, спрямовані на розвиток регіональної інфраструктури та захист навколишнього природного середовища;
- Проблеми прозорості та ефективного управління у сфері видобутку корисних копалин;
- Сутність та проблеми ефективного енергозабезпечення;
- Екологічні наслідки видобувної промисловості, екологічно безпечні технології видобутку корисних копалин;
​- ​Раціональне використання природних ресурсів.

Учасники конкурсу матимуть змогу представити результати своїх досліджень у роботі секції «Проблеми управління ресурсами паливно-енергетичного комплексу» рамках науково-технічної конференції «Фізико-технічні проблеми енергетики та шляхи їх вирішення 2017», що відбудеться 20-21 червня 2017 р. у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна (м. Харків, пл. Свободи 6, Північний корпус, фізико-енергетичний факультет).

За результатами конференції та конкурсу студентських матеріалів буде опубліковано збірник тез доповідей. Публікація для учасників Конкурсу є безкоштовною. Всі умови конкурсу представлено у Положенні про Конкурс та Інформаційному листі, додаткову інформацію можна отримати за електронною адресою [email protected] та за тел. +38 095 00 84 991.