2016-06-09

О. Семерак: «У сфері поводження з відходамі та надрокористування Україна використає досвід Литви»

Міністерство екології та природних ресурсів України укладе угоду про співпрацю із Міністерством навколишнього середовища Литви щодо співпраці та обміну досвідом в напрямку утилізації відходів і реформуванні сфери надрокористування.

Відповідне спільне рішення міністрами двох країн було ухвалено в Батумі, сьогодні 8 червня 2016 року під час зустрічі високопосадовців на Восьмій Міністерській Конференції в Грузії. «Із литовським колегою Кястутісом Тречьокасом ми домовилися обмінятися досвідом в сфері законодавчого врегулювання проблеми реформування сфери надрокористування та Державної служби геології та надр.

Представники литовської сторони запропонували надати нам експертну допомогу в напрацюванні Національної стратегії поводження з твердими побутовими відходами,- зазначив під час зустрічі міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Український Міністр переконаний, що досвід литовських колег допоможе швидше створити в Україні ефективну систему поводження з відходами. Сторони також домовилися обмінятися досвідом законодавчого врегулювання сфери надрокористування та впровадження українського законодавства до вимог законодавства ЄС.

«Для України є важливим і потрібним досвід Республіки Литви в питаннях імплементації вітчизняного законодавства до вимог Європейського Союзу»,- зазначив Міністр