2017-08-14

«Нафтогазвидобування» увійшла в ТОП-3 платників податків України серед підприємств видобувної галузі

ПрАТ «Нафтогазвидобування», видобувний актив ДТЕК Нафтогаз, зайняла 3-те місце за обсягом відрахувань у державний бюджет серед компаній видобувної галузі та 5-те – серед компаній нафтогазового сектору за результатами 6 місяців 2017 р. У загальному рейтингу найбільших платників податків України компанія продовжує займати 13-те місце.

За даними Державної фіскальної служби сума податкових відрахувань «Нафтогазвидобування» в державний бюджет України склала 2 298 млн грн.

«Підприємства нафтогазового сектору генерують третину усіх податкових надходжень у бюджет країни, та динаміка у порівнянні з показниками минулого року значна – збільшення майже на 16 млрд грн з 41,7 до 57,6 млрд грн. Важливу роль у цьому процесі грає газовидобувна галузь, яка має значний потенціал видобутку і постійно прагне робити ще більший вклад у економічну та енергетичну стабільність України. Однак для подальшого розвитку галузі вкрай важливі не лише зусилля газовидобувних компаній, але й всебічна підтримка державних та місцевих органів влади», - прокоментував Ігор Щуров, генеральний директор ДТЕК Нафтогаз.