2015-07-07

Нафтогаз отримав майже 70 заявок від претендентів на посаду керівника Укрнафти

Під час першого етапу Конкурсного відбору на заміщення посади голови правління ПАТ «Укрнафта» зареєстровано 68 повних пакетів документів від претендентів з України, Великобританії, США, Румунії, Єгипту, Марокко, Норвегії та Данії.

В цілому більше 80-ти кандидатів виявили зацікавленість та надіслали свої резюме на Конкурс.

3 липня відбулося перше засідання Конкурсної комісії, до складу якої входять члени наглядової ради Укрнафти, представники Міністерств, державні та недержавні незалежні експерти.

Під час засідання члени Комісії розглянули пакети документів та обрали 6 претендентів для участі у другому етапі Конкурсу.

Основним критерієм відбору була відповідність затвердженому профілю посади (досвід роботи, освіта, необхідні компетенції, тощо).

7 та 8 липня відбудуться засідання фінального етапу конкурсного відбору, під час яких кандидати будуть особисто презентувати своє бачення реформування Укрнафти та підвищення ефективності роботи підприємства.

За результатами фінального етапу Конкурсною комісією буде обрано переможця. Обрану кандидатуру буде подано на погодження Комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств (Номінаційному Комітету КМУ). До складу Комітету з призначення входять Міністр економічного розвитку і торгівлі, Міністр фінансів, Міністр інфраструктури, Міністр енергетики та вугільної промисловості, Міністр аграрної політики та продовольства або їх заступники та п’ять незалежних недержавних експертів, кандидатури яких погоджуються Кабінетом Міністрів України (незалежні експерти).

В разі затвердження переможця Комітетом з призначення, кандидатура претендента на заміщення посади голови правління Укрнафти буде подана на розгляд та затвердження акціонерів на зборах, призначених на 22 липня 2015 року.