2014-09-05

"Надра України" ініціює співпрацю з Petrosantander Incorporated

Відбулась зустріч Голови правління Національної акціонерної компанії "Надра України" Ярослава Климовича та віце-президента Petrosantander Incorporated (PSI) Яна Голлопа (Ian Gollop) з метою обговорення можливості співпраці у напрямку відновлення видобутку на закритих та ліквідованих нафтогазових свердловинах.

Ініціатива Ярослава Климовича щодо налагодження контакту з Petrosantander була підтримана правлінням "Надра України" ще в липні цього року. Керівництво Компанії отримало підтвердження, що Petrosantander зацікавлене у можливості ведення діяльності на виснажених родовищах України. Голова правління акціонерної компанії "Надра України" Ярослав Климович переконаний, що залучення даного інвестора дозволить реанімувати геологорозвідувальну галузь і вплине на позитивну динаміку видобутку власних вуглеводнів. Керівництво "Надра України" має намір ознайомити віце-президента Petrosantander з окремими об'єктами геологовидобувної галузі, які протягом останніх років перебувають у "замороженому" стані й потребують реабілітації.

Спроба налагодження діалогу щодо співпраці між "Надра України" та Petrosantander відбулася вже вдруге. Раніше, в 2012 році пропозиція цієї іноземної компанії стосовно співпраці в напрямку стимулювання видобутку на свердловинах розглядалась українською стороною, однак не привела до початку співпраці.

Зважаючи на актуальність питання напрацювання всіх можливостей щодо збільшення видобутку власних вуглеводнів, "Надра України" вважає за необхідне вивчати всі можливості розвитку видобувної галузі, в тому числі - шляхом залучення інвесторів для реанімації законсервованих свердловин.

Довідка.
PSI - приватна міжнародна нафтогазова компанія. З часу заснування (1995 року) Компанія спеціалізується в сфері оптимізації видобутку на розвіданих родовищах.