2012-09-28

Надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою для розширення кар'єру ДП "Бурштин України"

26 вересня 2012 року Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження про надання дозволу державному підприємству «Бурштин України» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 11 гектарів із земель лісогосподарського призначення (ліси) з подальшою передачею їх в оренду із зміною цільового призначення на строк дії спеціального дозволу на користування надрами від 7 червня 2006 року № 3855 (до 7 червня 2031 року).

Проект буде розроблено з урахуванням вимог державних стандартів, норм і правил у сфері землеустрою для розширення кар’єру з видобутку бурштину. Ця територія перебуває у постійному користуванні державного підприємства «Клесівське лісове господарство» і розташоване за межами населених пунктів на території Сарненського району Рівненської області.

Прийняття розпорядження дозволить державному підприємству «Бурштин України» розробити проект землеустрою щодо відведення необхідних земельних ділянок та в подальшому отримати їх в оренду із зміною цільового призначення на строк дії спеціального дозволу на користування надрами для розширення кар’єру з видобутку бурштину Це сприятиме працевлаштуванню місцевого населення (35 робочих місць), збереженню природно-ландшафтних зон та зниженню несанкціонованого видобутку бурштину. Реалізація товарної продукції забезпечить стабільне надходження до державного та місцевого бюджетів податків і платежів на рівні 4 – 4,5 млн. гривень на рік.

Урядовий портал