2011-05-23

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та Турецька державна нафтова компанія провели Перше засідання Робочої групи

17-20 травня 2011 року в м. Київ відбулося Перше засідання Робочої групи експертів Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» та Турецької державної нафтової компанії ТРАО. У засіданні взяли участь, зокрема, голова правління Компанії Євген Бакулін та заступник генерального директора компанії ТРАО Бесім Шішман, повідомляє Управління по зв’язках з громадськістю Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Експерти обох компаній обговорили низку питань щодо спільного вивчення вуглеводневих ресурсів Чорного моря та домовились про підписання найближчим часом Угод про конфіденційність та співробітництво. Сторони розглянули можливість спільної реалізації проектів з пошуково-розвідувальних робіт і видобутку вуглеводнів на глибоководному шельфі Чорного моря відповідно до енергетичної стратегії і законодавства обох країн, а також проектування і будівництва на території Турецької Республіки підземних сховищ природного газу та постачання скрапленого природного газу до України.

Засідання зазначеної Робочої групи відбулося на виконання домовленостей, досягнутих під час Третього засідання українсько-турецької Робочої групи з питань енергетики (м. Анкара, 10-11 березня 2011 р.), а також положень Меморандуму про співробітництво між Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» і Турецькою державною нафтовою компанією ТРАО.

GEOnews.com.ua