2012-12-20

На Сумщині видобуватимуть торф

У Сумській області видобуватимуть торф. З відповідною ініціативою виступив голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь.

«Торф – це багатство нашої області. Ми маємо навчитися ефективно використовувати його в інтересах регіону та на благо людей», – підкреслив заступник голови облдержадміністрації Ігор Яговдик, відкриваючи розширену нараду з питань підвищення енергоефективності та енергозбереження, розвитку торф’яної промисловості.

«Ми зацікавлені у видобуванні торфу, його переробці, залученні інвестицій у галузь, створенні нових робочих місць», – підкреслив посадовець.

Він переконаний, що торф зможе стати альтернативою дороговартісним енергоносіям та зменшити залежність області від природного газу. Це дозволить заощадити бюджетні кошти на опалення комунальних закладів та знизити тиск на бюджет сімей.

Ігор Яговдик запевнив, що обласна влада всіляко сприятиме видобутку корисної копалини, проте, пріоритетність надаватиметься структурам та організаціям, які зареєстровані на території Сумщини і готові брати на себе соціальну відповідальність.

За інформацією начальника управління паливно-енергетичного комплексу та раціонального використання природних ресурсів облдержадміністрації Юрія Ульянича, в Сумській області налічується 88 родовищ торфу загальною площею 23,5 тис. га та запасом копалини у 76 млн. тонн. А це – майже 8% від загальнодержавних запасів торфу.

Найбільшої концентрації торф’яні ресурси досягають у північних і західних районах області, де знаходяться найбільші родовища – Роменське, Есманське, Єзуцьке.

Урядовий портал