2019-04-04

На Місяць вирушить місія з Землі, щоб добути воду

Космічне агентство Австралії вирішило застосувати отриманий на Землі досвід гірничої справи у негостинних областях (як сама Австралія, наприклад) у новій програмі з видобутку ресурсів на Місяці, в той час як у NASA оприлюднили рік наступної висадки людей на Місяць.

Про це повідомив Naked Science.

Таким чином Австралія вирішила зміцнити свої позиції в глобальній космічній гонці, так як якщо їй вдасться здобувати в космосі воду, що тонким шаром покриває поверхню Місяця, то замість того, щоб доставляти потім воду з Землі, люди почнуть користуватися місячною водою під час місій в космосі. Сам супутник таким чином стане перевалочним пунктом на шляху до Марса і далі, де можна буде поповнити запас питної та технічної води.

"Доставляти щось з Землі на орбіту або в глибокий космос коштує великих грошей, - заявив космічний інженер Ендрю Демпстер в інтерв'ю Bloomberg. — Якщо ви можете виробляти воду в космосі за меншу суму, ніж вартість її доставки туди, треба це робити".

Також в довгостроковій перспективі місячна вода може стати сировиною для ракетного палива пілотованих місій на Марс та для інших об'єктів в глибокому космосі.