2015-04-15

Мінекології та Державне космічне агенство України підписали меморандум

10 квітня 2015 р., Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко та Голова Державного космічного агентства України Олег Уруський підписали Меморандум про співробітництво в сфері науки, технологій та освіти.

Документ створює правове підґрунтя для укладання двосторонніх угод та досягнення додаткових домовленостей з питань співробітництва в дослідженні та використанні космічних технологій дистанційного зонування Землі, супутникового зв’язку та навігації для охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання природних ресурсів, запобігання надзвичайних ситуацій. 

  «Символічно, що підписання Меморандуму між Міністерством екології та природних ресурсів України і Державним космічним агентством України здійснюється напередодні Всесвітнього Дня авіації і космонавтики та Дня працівника космічної галузі України. Екосистема є частиною космосу, тому логічно, що Мінприроди стало першим Міністерством, яке закріпило співпрацю з Державним космічним агентством документально. Більш того, наша  співпраця - значний вклад в реалізацію Стратегії сталого розвитку "Україна - 2020" Президента України, Програми Уряду і Коаліційної Угоди з парламентом» - зауважив Ігор Шевченко.  

Міністерство та ДКА України будуть здійснювати співробітництво також у наступних напрямках: розробка проектів проведення досліджень щодо інвентаризації і використання природних ресурсів, використання супутникових даних для розробки та експлуатації геоінформаційних систем; розвитку космічних технологій та інтеграції до реального сектору національної економіки, модернізації виробництва на принципах «зеленої економіки».