2015-03-30

Профільне міністерство представило проекти екологічного туризму на XXI Міжнародній виставці «Україна подорожі та туризм»

Заступник Міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін відвідав  XXI Міжнародну  виставку «Україна подорожі та туризм», яка проходила з 25 по 27 березня у м. Київ, де було представлено проекти екологічного туризму, що нині набувають популярності в Україні.

«Світова та національна практика свідчить про те, що розвиток екологічного туризму тісно пов’язаний з природоохоронними територіями. Об’єкти природно-заповідного фонду – це ті унікальні природні місця, які хочуть побачити не тільки жителі України, а й іноземні гості» - зазначив заступник Міністра екології та природних ресурсів України.   

Більшість туристичних маршрутів в Україні містять у своєму складі той чи інший об’єкт природно-заповідного фонду. Це і найвища гора України Говерла, долина Нарцисів, озеро «Синевир» в Карпатському регіоні, відомі всім Золоті ворота, Ай-Петрі, Великий каньйон, Нікітський ботанічний сад в Криму, Дністровський каньйон, Бакотська затока, Медобори, печери Оптимістична, Атлантида на Поділлі, Овруцький кряж, Шацькі озера та чисельні річки і болота на Поліссі, Святі гори, Кам’яні могили, Асканія-Нова, Бузький Гард та дельта Дунаю у степовій частині України.  Серед територій та об’єктів природно-заповідного фонду найбільш перспективні для подальшого розвитку екологічного туризму є біосферні заповідники, національні природні і регіональні ландшафтні парки. Поєднання природоохоронної та туристичної діяльностей у ракурсі екологічного туризму сприяє розвитку регіонів, забезпечує створення нових робочих місць, спрямовує економічну діяльність у нове позитивне, екологічно виважене русло, об’єднує місцеві громади завдяки турботі про природу та рідний край.