2011-07-20

Мінприроди оприлюднило проект наказу «Про затвердження Порядку погодження Мінприроди України надання надр у користування»

Відповідно до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 № 615, Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 № 594, та абзацу дванадцятого підпункту дев'ятого пункту 4 Положення про Міністерство екології та природних ресурсів України, затвердженого Указом Президента України від 13.04.2011 № 452/2011, Мінприроди розробило та винесло на громадське обговорення проект наказу «Про затвердження Порядку погодження Мінприроди України надання надр у користування».

Проект наказу має на меті упорядкування процедури погодження Міністерством екології та природних ресурсів України надання надр у користування. Погодженню підлягає надання надр у користування, в тому числі й перелік ділянок надр, спеціальні дозволи на користування якими виставляються для проведення аукціонів, продовження строку дії спеціальних дозволів на користування надрами.

На попередній розгляд документів, наданих суб’єктами господарювання та Держгеонадрами України, та прийняття рішення про видачу (відмову у видачі) Погодження згідно з проектом наказу йтиме близько 22 робочих днів.

Проект наказу Мінприроди оприлюднено на офіційному веб-сайті Мінприроди: www.menr.gov.ua у підрозділі «Регуляторні акти» розділу «Нормативна база». Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань Мінприроди приймає протягом місяця на електронну пошту [email protected] або адресу міністерства (м. Київ, вул. Урицького, 35).

GEOnews.com.ua