2014-12-03

Міністерство екології та природних ресурсів України очолив Ігор Шевченко

У вівторок, 2 грудня 2014 року, новообраний Уряд України склав присягу члена Кабінету Міністрів України. Присягу з трибуни Парламенту зачитав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Члени Уряду, відповідно до Закону України «Про Кабінет Міністрів України», скріпили присягу підписами.

Так, посаду міністра екології та природних ресурсів України обійняв Ігор Шевченко, а посаду міністра енергетики та вугільної промисловості України - Володимир Демчишин.

Після голосування в Парламенті за призначення членів Кабінету Міністрів, за що віддали голоси 288 народних депутатів, глава Уряду висловив подяку Парламенту України: «Разом ми подолаємо всі труднощі, і певен, що те, на що сподіваються мільйони українців, буде нами виконано».

«У нас складна, історична місія. Але історична відповідальність дає історичні шанси. У нас - історичний шанс створити нову Україну, і ми цей шанс не просто використаємо - ми його виконаємо», - сказав Арсеній Яценюк.

Він зачитав присягу члена Кабінету Міністрів України: «Усвідомлюючи високу відповідальність члена Кабінету Міністрів України, урочисто присягаю на вірність Українському народові. Зобов'язуюся додержуватися Конституції України та законів України, зміцнювати суверенітет і незалежність України, обстоювати права і свободи людини та громадянина, дбати про добробут Українського народу, сталий демократичний розвиток суспільства».