2017-02-01

Ігор Носалик щодо інвестицій у газовидобувну галузь України

Міністр Ігор Насалик, як голова Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукціїі 31 січня обговорив з представниками компаній-членів Американської торговельної палати в Україні та Посольства Великої Британії питання, пов’язані із планами щодо роботи Комісії, а також поточних проблемних аспектів реалізації проектів у рамках угод про розподіл продукції та можливості співпраці з Палатою.

Під час зустрічі обговорили питання про довгострокові і короткострокові плани Комісії, законодавчі ініціативи та проблемні аспекти укладання та імплементації угод про розподіл продукції, потенційні аспекти співпраці Міжвідомчої комісії та Американської Торговельної палати.

Окремо міністр зазначив про важливість удосконалення законодавчої бази, зокрема внесення змін до Податкового кодексу України, та створення відповідних умов для підвищення інвестиційної привабливості газовидобувної сфери.

«Основна умова – це прибутковість,- наголосив міністр. – І чим більш привабливими будуть умови для інвесторів, тим скоріше ми розв’яжемо проблеми нашої держави щодо залежності від поставок енергоносіїв». Під час дискусії Ігор Насалик повідомив про наміри щодо корпоратизації управління компаніями та запевнив, що «Укргазвидобування» не буде монопольною компанією.

«Ті компанії, які будуть входити на ринок, не будуть відчувати монопольного права Укргазвидобування», - наголосив міністр.

Також додав, що Міжвідомча комісія питання щодо надання дозволу на здійснення видобутку буде розглядати на засадах конкурентоспроможності на конкурсній основі.