2022-10-07

Міненерго завершило обговорення Водневої стратегії

Міністерство енергетики України завершило процес обговорення зі стейкхолдерами проєкту Водневої стратегії України на період до 2030 року.

Про це повідомила заступниця міністра енергетики Юлія Підкоморна під час засідання робочої групи з підготовки Водневої стратегії.

Проєкт Стратегії було направлено для ознайомлення та внесення зауважень і пропозицій відповідним центральним органам виконавчої влади та державним компаніям, після чого їх пропозиції було винесено на розгляд робочої групи.

Юлія Підкоморна наголосила, що післявоєнне відновлення України відкриває можливості для реалізації нових проєктів і запуску новітніх технологій.

«Вже зараз багато іноземних партнерів звертаються до Міненерго з бажанням брати участь у розробці та впровадженні водневих проєктів в Україні, зокрема, у процесі відбудови. Ми
повинні не гаяти час, а використати його максимально ефективно і підготувати все для реалізації таких проєктів. Політично прийнятий документ, в якому буде затверджена позиція
України щодо розвитку водневих технологій, забезпечить нам прихід інвесторів, готових працювати з водневими проєктами», - підкреслила вона.