2012-05-03

Мінекології посіло перше місце за проект «Система моніторингу навколишнього середовища»ДЗЗ і ГІС»

З 25 по 27 квітня 2012 року у Москві відбулася VI Міжнародна конференція «Космічна зйомка – на піку високих технологій». Конференція отримала заслужене міжнародне визнання завдяки своїй масштабності та спрямованості на новітні розробки в області систем дистанційного зондування Землі (ДЗЗ). Цьогорічний захід зібрав понад 400 делегатів з 14 країн світу, серед яких постачальники даних ДЗЗ, розробники програмних і апаратних засобів, замовники проектів і користувачі, які представляють різні сфери економіки, у тому числі нафтогазову галузь, природоохоронну галузь, лісове та сільське господарство, кадастр, регіональне управління та багато ін.

В рамках конференції пройшов конкурс "Кращі проекти в області геоінформаційних технологій та дистанційного зондування Землі", в якому було представлено 11 проектів. Міністерство екології та природних ресурсів України представило свій проект «Система моніторингу навколишнього середовища», за який отримало перше місце в номінації «Унікальна розробка технологій в області ДЗЗ і ГІС».

Основними темами VI Міжнародної конференції "Космічна зйомка - на піку високих технологій" 2012 р. були:

• Перспективні національні та міжнародні програми ДЗЗ, вдосконалення технологій космічної зйомки у світі, новітні космічні системи моніторингового призначення.

• Центри космічного моніторингу галузевого та регіонального призначення – джерело актуальної і об'єктивної просторової інформації для вирішення завдань ефективного управління.

• Автоматизовані програмно-технологічні комплекси - новий напрямок обробки та аналізу даних ДЗЗ.

• Практичні аспекти реалізації високотехнологічних проектів з використанням даних ДЗЗ у різних сферах: нафтогазовий комплекс, сільське господарство, лісове господарство, охорона навколишнього природного середовища, гірничодобувна промисловість, архітектура і містобудування, земельно-майновий комплекс, тривимірне моделювання, надзвичайні ситуації, навігації (GPS/ГЛОНАСС).

• Питання створення і розвитку інфраструктури просторових даних; використання даних ДЗЗ в якості основи для створення та відновлення топографічних, навігаційних і тематичних карт.

• Обробка космічних знімків (фотограметрична, тематична, складання карт, створення тривимірних моделей).

• Серверні геоінформаційні рішення, геопортали та розподілені ГІС. Делегати конференції отримали унікальну можливість дізнатися про новітні технології і проекти, перспективи розвитку геоінформаційної галузі. 

Прес-центр Мінекології України