2014-09-11

«Мінприроди найкраще справляється з процедурою люстрації» – Андрій Мохник

9 вересня 2014 року Міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник дав брифінг для ЗМІ на тему: «Руйнування корупційних схем у Мінприроди». Серед найбільших досягнень у цій галузі очільник міністерства назвав реальне скорочення дозвільних процедур, розслідування діяльності попередніх керівників (у тому числі й керівників структурних підрозділів Мінекології) та налагодження чітких, зрозумілих і прозорих схем проведення процедур, визначених чинним законодавством.

Міністр розпочав із інформації про кадрові зміни: «Впродовж березня – серпня 2014 року в Міністерстві екології та природних ресурсів України було проведено низку кадрових змін, які насамперед стосувалися найвищої та середньої ланки. Так, з початку березня було звільнено всіх заступників міністра, трьох радників, чотирьох директорів департаментів та одного заступника директора департаменту, одного начальника управління та трьох керівників відділів. Також було повністю змінено керівництво трьох центральних органів виконавчої влади, діяльність яких координує Мінприроди: Державної служби геології та надр, Державної екологічної інспекції та Державного агентства екологічних інвестицій».

Андрій Мохник розповів також і про перевірку діяльності компанії «Держгеонадра України»: «Ламаються корупційні схеми. Анульовано спеціальні дозволи на користування надрами ТОВ «Голден Деррік», що його пов’язують із «сім`єю» Януковича».

Підбиваючи проміжні підсумки цієї роботи, керівник Мінекології зазначив: «Незалежні експерти визнали, що Мінприроди найкраще справляється з процедурою люстрації, порівняно з іншими органами виконавчої влади».