2018-06-19

Гео Альянс закінчила спорудження нової свердловини на Луценківському родовищі

Нова свердловина глибиною 5340м була успішно пробурена на Луценківському родовищі. Свердловина похило-спрямованого типу бурилась однією з найбільш сучасних установок в Україні з залученням кращих світових і українських сервісних підрядників.

Буріння проводилося безамбарним методом на розчині з вуглеводневою основою та технологією осушення з подальшим вивезенням шламу, що максимально зменшує вплив на навколишнє середовище.

В геологічній частині, було проведено комплекс досліджень, деякі з яких в Україні раніше ніколи не проводилися, для чого було залучено унікальне для нашої країни обладнання і фахівців лідера в цій галузі – компанії Schlumberger.

Для експлуатації був спущений комплект НКТ Cr13 з преміальними різьбовими з’єднаннями та пакером, що дозволяє не тільки збільшити термін експлуатації свердловини без капітальних ремонтів, але й дає можливість проводити більш широкий спектр робіт по інтенсифікації притоку.

Результати досліджень показують значний потенціал свердловини.

В даний момент проводяться випробування і вже отримано хороший дебіт. У подальших планах компанії – протестувати ще один вищезалягаючий горизонт, який є основним цільовим об’єктом і має всі шанси показати відмінні результати.