2022-12-14

Київ виділив 150 млн грн на генератори й пальне для критичної інфраструктури

Депутати Київради схвалили зміни до бюджету на 2022 рік і збільшили статутні фонди підприємств із обслуговування житлового фонду на 150 млн грн, аби ті змогли закупити додаткові генератори, пальне й інші необхідні витратні матеріали, щоб бути готовими у разі можливої надзвичайної ситуації.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив після засідання Київської міської ради, повідомляє пресслужба столичної міської ради.

«Ми готуємося до різних варіантів розвитку подій. Облаштовуємо пункти обігріву, закуповуємо й залучаємо в допомогу генератори, обладнання. Перш за все для об’єктів критичної інфраструктури. І сьогодні виділили додаткових 150 млн грн на це», – додав Кличко.

Раніше повідомлялося, що в Україну вже ввезено без сплати митних платежів понад 392 тис. електрогенераторів та інших товарів, призначених для відновлення енергетики й забезпечення України електроенергією. Також відомо, що саме генератори стали основною причиною підвищення попиту на пальне в Україні.

Верховна Рада до кінця року хоче ухвалити закон, який дозволить бізнесу зберігати до 2 т пального без потреби отримувати ліцензію.