2016-11-11

Керівництво ПАТ «Укргазвидобування» провело зустріч із провідними світовими та українськими виробниками бурового обладнання

На цьому тижні ПАТ «Укргазвидобування» оголосило про масштабну програму інвестицій у бурове обладнання – 3 млрд дол. до 2020 року.

Вона складається із трьох векторів: модернізація існуючого флоту, аутсорсинг бурових станків і закупівля нового обладнання. Для досягнення нашої амбітної мети – енергонезалежності України до 2020 – року не можна гаяти час. І вже сьогодні відбулась зустріч керівництва УГВ із провідними ключовими світовими та українськими виробниками сучасного бурового обладнання.

Представники УГВ винесли на обговорення два важливих питання: перше – це технічні вимоги до нового обладнання, друге – переваги та недоліки двох можливих варіантів проведення тендеру – через майданчик Prozorro або редукціон та вислухали і задокументували коментарі виробників. Щодо того, який шлях торгів – через Prozorro або редукціон – буде обрано, УГВ чекатиме остаточного рішення від МЕРТ (Уповноваженого органу у сфері державних закупівель) стосовно можливості використання двоступеневих торгів в системі Prozorro.

Наразі УГВ, яке не є замовником у розумінні Закону «Про державні закупівлі» , має можливість використовувати лише механізм допорогових торгів без обмеження суми очікуваної вартості . Представники УГВ попросили провідних світових виробників поділитись досвідом і дати поради, як уберегтись від недобросовісних практик торгів, коли старе обладнання намагаються продати під виглядом нового. Зустріч проходила у максимально прозорому форматі – на ній були присутні представники Американської торгової палати та ЗМІ.

На ній також виступив представник компанії Deloitte, яка нещодавно розробила для УГВ звіт з оцінки стану бурового обладнання ПАТ «Укргазвидобування» та рекомендувала придбати нові бурові станки щоб забезпечити виконання програми «20/20» зі збільшення видобутку газу. Усі рекомендації учасників зустрічі та провідних консалтингових компаній будуть вивчені та враховані, а звіт про зустріч оприлюднений на на нашому сайті.